Cargando...

Peralta ens enamora

Ja tenim ubicació per a la Mariàpolis 2018! Un variat grup de diferents edats, de Catalunya i Aragó, han visitat la residència dels Escolapis i han aprofitat per treure el cap a l’entorn natural de la zona. I sí, Peralta de la Sal és un lloc perfecte per al tipus de convivència que volem fer.

Conèixer la cultura del lloc

Van començar la visita a la Casa Santuari de Sant Josep de Calassanç per l’Església. A través dels quadres i la brillant explicació del gerent de la Casa van conèixer millor la vida i obra del fundador de les Escoles Pies, les primeres gratuïtes d’Europa. Calassanç entenia que sense educació no hi havia futur ni integració possible per als més humils i necessitats … La idea segueix sent actual, oi?

El Temple Parroquial, edifici barroc del s. XVII, compta amb unes guixeries mudèjars declarades Patrimoni de la Humanitat.

Però a la Casa Natal del Sant hi ha molt a visitar. A més de l’Església, alberga: el Museu Calasancio, la Capella dels Màrtirs, el Claustre, la Hostatgeria i l’Alberg Juvenil on ens allotjarem i també una Escola d’Hostaleria. El Santuari està atès per una comunitat de Religiosos Escolapis i una Comunitat Religiosa de les Germanes de Santa Anna de CHENNAI, de l’Índia.

Un espai apte per a tots

El que més ens va agradar del lloc és que és espaiós i lluminós. Per als més joves té l’alberg que, a més, surt més econòmic i que compta amb cuina pròpia. I l’Hospedería disposa d’habitacions de diferent tipus, ideals per a una o dues persones i també per a famílies. El claustre està cobert i es convertirà en el nostre lloc de reunió, però hi ha múltiples espais interiors i exteriors que esperem aprofitar al màxim.

La idea és conviure junts la major part del temps i fer un únic programa per a tots, encara que adaptat a totes les edats que ens permeti fer “família”. Aquest emplaçament ens ofereix aquesta possibilitat i per això, ha estat l’escollit.

Deixa un comentari